Op Agricamp Picobello

Op en om Agricamp Picobello

Een overzicht van wat er op en rondom Agricamp Picobello te doen is. Al is een boek of luie stoel bij uw plek altijd aanlokkelijk.

Bij Agricamp Picobello hoef je vooral niets,
…vervelen doe je je er nooit.

Tafeltennis: Op een prachtlocatie en in de schaduw staat de tafeltennistafel. Een mooie plek voor een paar sportieve momenten.

Slackline: Op een meterslange en maar een paar centimeter brede band probeer je naar de overkant te lopen. Wie gaat het halen zonder te vallen?

Speelveld: Overal is ruimte genoeg voor een spelletje voetbal, volleybal, badminton, etc. Er zijn al heel wat toernooitjes georganiseerd.

Hangmattenhuis: Wat is er lekkerder dan een dagje niks doen? Centraal op het terrein staat een “hangmattenhuis” waarin je heerlijk kan relaxen, een boekje lezen, muziek luisteren of een dutje doen. In de schaduw hangen meerdere hangmatten voor algemeen gebruik en wordt het je te warm dan spring je even onder de buitendouche om af te koelen.

Terras: Voor het huis is een terras waar het ’s avonds goed vertoeven is. Vaak zitten we er tot in de kleine uurtjes onder het genot van een kop koffie, een wijntje, een bietje of iets sterkers. Altijd gezellig en vaak verrassend.

Bergwandelingen: In het Nationaal Park Monti Sibillini zijn prachtige wandeltochten te maken. Er is een Informatie map met uitgewerkte wandeltochten aanwezig waar jullie in overleg met Erna een kopie van mee kunnen nemen. Zij kent alle tochten en kan uitgebreide informatie geven. Er zijn eenvoudige wandelingen, middelzwaar en zware wandeltochten te maken.

Ook is het mogelijk om onder begeleiding van een gids de bergen in te gaan.
Een wandelkaart is verkrijgbaar en te koop bij Picobello. 

Wandelen vanaf Agricamp Picobello: Vanaf het terrein loop je zo de natuur in om even later de beek de Indaco te bereiken. Hier kan je prachtig de waterstroom volgen en ben je in een totaal andere wereld. Dammetjes bouwen en genieten van de koelte en de schaduw en dat slechts op korte afstand van je tent. Loop ook eens de andere kant op; de weg omhoog. In een klein uurtje ben je in het dorp en les je de dorst in het plaatselijk café. Vraag ons naar een ‘extra rondje’ voor de terugweg.

Wijnproeverij: Elisabetta en Gabriele Vitali, bijna onze buren, bouwden in 2011 een gloednieuwe produktiehal en maken fantastische streekwijnen. Samen met hen heeft Agricamp Picobello een groepsarrangementje samengesteld. We worden rondgeleid door het bedrijf en er wordt uitleg gegeven in de wijngaard over de verschillende druivenrassen en hoe een wijngaard onderhouden wordt. Wij zijn blij met deze lokale onderneming en kunnen op deze manier Montelparo extra onder de aandacht brengen. Tijdens het proeven van de Marchiaanse wijnen in een bijzonder sfeervolle ambiance worden verschillen kazen en vleeswaren uit de streek geserveerd. We sluiten af met een kopje koffie en een slokje “Vino Cotto”, de dessertwijn van de streek. Zoals gezegd een unieke beleving samengesteld en bedacht door Vitali en Picobello; vrienden en ondernemers met passie voor hun werk.

Samen eten: Regelmatig organiseren we een avondje bij een Agriturismo in de buurt om samen aan tafel te gaan. Hier proef je de echte Marchiaanse keuken en ervaar je de oprechte Italiaanse gastvrijheid. Eet smakelijk!

Deel deze pagina:

 

 

Agricamp Picobello is o.a. aangesloten bij:

org-grijs-bijzonder-plekje2-Agricamp-Picobello-Huurtent-2-minicamping-bed&breakfast-outdoororg-grijs-asci-Agricamp-Picobello-Huurtent-2-minicamping-bed&breakfast-outdoororg-grijs-rustiek-kamperen-Agricamp-Picobello-Huurtent-2-minicamping-bed&breakfast-outdoororg-grijs-zoover-Agricamp-Picobello-Huurtent-2-minicamping-bed&breakfast-outdoor