Iets verder weg

Wat er iets verder weg te doen is

De regio Le Marche is het ontdekken meer dan waard. Graag noemen we een aantal plaatsen, locaties en bezienswaardigheden waarvoor het de moeite loont in de auto te stappen om erop uit te trekken.

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in de wijde omtrek. Shoppen in de outlets, spelen in het waterpark, een rit door de Abruzzen en een bezoek aan Loreto zijn zomaar een aantal zaken die in het rijtje thuis horen. Graag geven wij tips en adviezen om je vakantie nog aangenamer te maken.

Autoritten in Le Marche: In onze infomap vinden jullie vier beschreven autoritten om er een dagje op uit te trekken. Leuk om te doen en afwisselend van karakter.

Fermo: Deze stad, hoog op een heuvel gelegen vlakbij zee, is vanaf Agricamp Picobello in 30 – 40 minuten per auto goed te breiken. Naast de bezichting van de Dom en het Piazza del Popolo is de avondmarkt een toeristische trekpleister. Deze markt wordt in juli en augustus elke donderdagavond gehouden en duurt tot middernacht. Begin augustus is er in Fermo de “Cavalcata dell’Assunta”. Deze paardenrace dwars door de stad is een waar spectakel waar het publiek in grote aantallen op afkomt.

Ascoli Piceno: Een prachtige stad met vele torens, pleinen, kerken en mooi geplaveide straatjes op zo’n drie kwartier rijden van Agricamp Picobello. Jaarlijks hoogtepunt is de Quintana. Tijdens optochten roepen ridders, vaandeldragers en andere stadswijkbewoners de bewondering van het publiek op. De Grande Finale vindt plaats in het stadion waar fanatieke ruiters het tegen elkaar opnemen tijdens de paardenraces. Via een panoramische route is Ascoli binnen 45 minuten te bereiken.

Macerata: Deze universiteitstad, op een klein uurtje van Agricamp Picobello, biedt een mooie en levendig centrum. Macerata is bekend om de Opera en het is aan te bevelen kaartjes van tevoren te bestellen. Voor meer informatie daarover klik je hier.

Civitella del Tronto: Het fort, wat de gehele heuveltop boven het dorp Civitella beslaat, behoort tot de belangrijkste militaire bouwwerken van Europa. De dimensies zijn enorm en je kan er makkelijk een paar uur doorbrengen. Een bezichtiging van het fort is indrukwekkend en goed te combineren met een bezoek aan Ascoli Piceno.

En nog verder: De steden Rome en Assisi liggen net iets te ver weg om er een dagtrip van te maken. Laat daarom de tent een nachtje staan, pak de bus naar Rome of rij naar Assisi, geniet van een twee-daagse stedentrip, en kom weer terug naar Agricamp Picobello. Een overnachting in Assisi of Rome is zo geregeld.

Avonturenpark: Quercus Park in Ripatransone is een avonturenpark waar je, hoog door de bomen, een avontuurlijk traject afleggen kan. Het is praktisch voor elke leeftijd en biedt een paar uurtjes spanning en avontuur op touwbruggen tokkelbanen en andere hindernissen. In Ripatransone bevindt zich het smalste straatje van Italie (43 cm.)

Golf: Op de Golf Club I Lauri kan je op een 9-holes baan golfen. De club is prachtig gelegen en biedt mooie uitzichten over de omgeving. Het is een klein half uurtje rijden naar de club en de sportieve activiteit is goed te combineren met een bezoek aan het stadje Montefiore Dell’Aso. Website van de club klik hier.

Parapente / deltavliegen: Castelluccio, gelegen op de Piano Grande, is de thuisbasis van de vliegschool waar je kan parapenten of deltavliegen. Een rit naar de Piano Grande is zeer aan te bevelen vooral wanneer, later in het voorjaar, de klaprozen, korenbloemen en bloeiende linzen voor een ‘Van Gogh-achtig’ kleurenpallet zorgen.

Frasassi: De grotten van Frasassi zijn de grootste van Europa. Net na de oorlog zijn ze ontdekt en nog steeds worden nieuwe zalen en gangen gevonden. De afmetingen zijn enorm (de Dom van Milaan past erin) en de verlichting is door kunstenaars ontworpen. De anderhalf tot twee uur rijden zijn de moeite waard, vooral op een regenachtige dag. De website van de grotten vind je hier.

Strand: Op een half uurtje rijden bevinden zich, langs de Adriatische kust, zich zand- en kiezelstranden. Slenterend langs boulevards ontdek je er karakteristieke visrestaurantjes, ijssalons en andere eetgelegenheden. Vaak zijn er ligbedjes te huur terwijl op de zogenaamde ‘vrije stranden’ je zelf een plekje uit kan zoeken.

Deel deze pagina:

 

 

Agricamp Picobello is o.a. aangesloten bij:

org-grijs-bed-and-breakfast-nl-Agricamp-Picobello-Huurtent-2-minicamping-bed&breakfast-outdoororg-grijs-rustiek-kamperen-Agricamp-Picobello-Huurtent-2-minicamping-bed&breakfast-outdoororg-grijs-vekabo-Agricamp-Picobello-Huurtent-2-minicamping-bed&breakfast-outdoororg-grijs-zoover-Agricamp-Picobello-Huurtent-2-minicamping-bed&breakfast-outdoor