Montelparo

In de omgeving van Agricamp Picobello

Agricamp Picobello behoort tot de gemeente Montelparo. Dit eeuwenoude kleine stadje met nog geen 900 inwoners is prachtig gelegen op een heuveltop van waaraf men een mooi uitzicht heeft op het laagland van Le Marche en op de bergen van het Nationaal Park Monti Sibillini. In Montelparo zijn de volgende dingen te doen:

Fietsenmuseum: Montelparo beschikt over een groot aantal fraai gerestaureerde en gepresenteerde ‘beroepsfietsen’. Zie hoe de scharenslijper, de kleermaker, de schoenenpoetser en vele andere ambachtslieden hun tweewieler gebruikten als mobiele werkplaats.

Horeca: Er zijn twee bars in het dorp waar je kan genieten van een verfrissing, een kopje overvalste en altijd goede cappuccino of espresso en waar de term ‘slow life’ al eeuwen geleden uitgevonden werd.

Uitzichtplein: Aan het einde van het hoofdstraatje bevindt zich een prachtig groot plein. Vanaf hier geniet je van een onbelemmerd uitzicht op de Apennijnen, meer specifiek het Nationaal Park Monti Sibillini. Bij helder weer zie je ook de Corno Grande; met 2912 meter de hoogste berg van de Apennijnen en goed herkenbaar aan zijn markante vorm. In de zomermanden juli en augustus is het plein vaak ‘The place to be’ tijdens de georganiseerde dorpsfeesten.

Kerken: Montelparo telt maar liefst 5 fraaie oude kerken. Ze zijn een bezichtiging meer dan waard en elke kerk is een ‘pareltje’ op zich.

Terwijl we met elkaar zitten te eten genieten we van eerlijke en originele bluesmuziek.

Zomerfeesten: Tijdens de zomermaanden worden regelmatig leuke dorpsfeesten georganiseerd. Zo is er de wielerronde voor klassiekers, het polentafeest en ‘Pizza in Piazza’. Heel bijzonder is de blues-avond op het binnenplein van het oude klooster. Terwijl we met elkaar zitten te eten genieten we van eerlijke en originele bluesmuziek. Agricamp Picobello is er altijd bij en sponsort graag de organisatie van de verschillende feesten.

Paardrijden: Op korte afstand van Agricamp Picobello kan een ritje te paard worden geregeld. Onder deskundige begeleiding ontdek je vanaf de rug van het paard de omgeving.

Tennis: De tennisspelers onder ons kunnen een baan bespreken om hun talenten te tonen. Graag regelen we het voor jullie.

Alle dichtbij gelegen dorpjes en stadjes zijn het bezoeken meer dan waard.

Lunchen en zwemmen: Met een paar agriturismo’s in de omgeving hebben we een leuke afspraak. Gebruik je er de lunch dan kan je eveneens gebruik maken van het zwembad. Wij reserveren graag voor je.

En verder: Alle dichtbij gelegen dorpjes en stadjes zijn het bezoeken meer dan waard. Wandel eens een barretje binnen voor een kop koffie of proef het echte Italiaanse ijs. Voordat je het weet heb je een ‘gesprek’ met een dorpsbewoner want de Italiaan houdt van het contact en is nieuwsgierig naar de gast in zijn of haar omgeving.

Deel deze pagina:

 

Agricamp Picobello is o.a. aangesloten bij:

org-grijs-groene-vakantiegids-Agricamp-Picobello-Huurtent-2-minicamping-bed&breakfast-trekkingorg-grijs-rustiek-kamperen-Agricamp-Picobello-Huurtent-2-minicamping-bed&breakfast-outdoororg-grijs-vekabo-Agricamp-Picobello-Huurtent-2-minicamping-bed&breakfast-outdoororg-grijs-zoover-Agricamp-Picobello-Huurtent-2-minicamping-bed&breakfast-outdoor