Nacht excursies

Nachtexcursies in Le Marche, Italië

’s Nachts door de bergen lopen is een bijzondere ervaring. In eerste instantie zou je denken dat er niets te zien valt maar het tegendeel is waar. Bij helder weer is de sterrenhemel onbeschrijflijk mooi en lijkt de melkweg vaak een grote stofnevel; recht boven ons hoofd.
Een blik op het laagland laat zien hoe het gesteld is met de bevolkingsdichtheid van Le Marche en in de verte blinken de lichtjes van Ascoli Piceno.

De donkere contouren van het berglandschap rondom ons geven hun belofte alvast af voor wat er later te zien zal zijn.

Zodra de dageraad kleurt geeft de omgeving haar geheimen prijs. De mooiste toppen en bergkammen worden duidelijk zichtbaar en met een beetje geluk zien we de Corno Grande in de verte staan. Deze berg is met 2912 meter de hoogste berg van de Apennijnen en tevens bevindt zich op haar flanken de meest zuidelijke gletsjer van Europa.

Wanneer de zon dan opgekomen is boven de Adriatische Zee en de temperatuur langzaam begint te stijgen zetten we de afdaling in om even later te kunnen genieten van een heerlijk Italiaans ontbijt op een unieke locatie.
Plaats van handeling: Monte Sibilla; misschien wel de mooiste bergtop van het park.

Deel deze pagina:

 

 

Agricamp-Picobello-B-and-B-mini-camping-tent-huur-outdoor-le-marche-italie

Agricamp-Picobello-B-and-B-mini-camping-tent-huur-outdoor-le-marche-italie

Kijk ook nog even bij uitrusting om te zien wat u nodig heeft tijdens het wandelen. Minimum leeftijd deelname nachtexcursie: 16 jaar.

Picobello Trekking+ is o.a. aangesloten bij:

org-grijs-nkbv-Agricamp-Picobello-Huurtent-2-minicamping-bed&breakfast-outdoor